Hypotheekadviseur Aalsum

Hypotheekadviseur Aalsum

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Aalsum? Sta je op het punt om een nieuwe woning te kopen, een renovatieproject aan te gaan of wil je je verdiepen in de vastgoedmarkt in de prachtige omgeving van Aalsum?

Bij Het Florijnhuys zijn we volledig toegewijd aan het verstrekken van deskundig hypotheekadvies voor zowel eigen woningen als investeringspanden. De aanschaf van een nieuwe woning brengt vaak een hoop beslissingen met zich mee. Gelukkig staan onze onafhankelijke hypotheekadviseurs klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. Met talloze geldverstrekkers om uit te kiezen, elk met hun eigen hypotheekrente, voorwaarden en regels, kan het overweldigend lijken.

Onze financieel adviseur van Het Florijnhuys staat klaar om je te helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen, zodat jij niet zelf alle banken langs hoeft te gaan. Wij bieden advies op maat, gebaseerd op jouw persoonlijke situatie, en begeleiden je bij het afsluiten van de meest geschikte hypotheek. Met jouw wensen en voorkeuren als uitgangspunt, creëren we een passend voorstel dat perfect aansluit op jouw persoonlijke behoeften. Zo kun jij je richten op de leuke aspecten die gepaard gaan met het kopen van een nieuwe woning. Overweeg je om in Aalsum of de omliggende regio een woning te kopen? Bij Het Florijnhuys bieden we graag onafhankelijk hypotheekadvies dat jou verder helpt.

De actuele rentestanden berekenen?

Nieuwsgierig naar de meest actuele rentestanden? Maak gebruik van onze handige rekentool en ontdek welke invloed de rente heeft op jouw maandelijkse lasten. Met deze tool kun je eenvoudig de hypotheekrentes van diverse banken met elkaar vergelijken, zodat je goed geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Hypotheek berekentool

Ben je van plan een woning te kopen in het prachtige Aalsum en wil je graag weten wat de maandelijkse lasten zouden zijn voor jouw hypotheek? Maak dan gebruik van onze handige hypotheek berekentool voor een onafhankelijke schatting van jouw hypotheek. Deze onafhankelijke schatting van de hypotheekrente wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Hypotheekbond. Zo kun je goed geïnformeerd en met vertrouwen je hypotheekplannen verder uitwerken.


Het Florijnhuys Groningen Hypotheekadvies

Wat kan de hypotheekadviseur voor jou betekenen in Aalsum

Zoals we eerder hebben aangegeven, helpt een hypotheekadviseur je bij het maken van de juiste keuze voor een nieuwe hypotheek. Maar het gaat verder dan alleen het vergelijken van opties. Een hypotheek is vaak een verbintenis voor 30 jaar of zelfs langer. Daarom wil je er zeker van zijn dat je de juiste beslissing neemt! Bij Het Florijnhuys zijn onze hypotheekadviseurs zeer grondig en letten ze goed op de details, want de goedkoopste aanbieder is niet altijd de beste keuze. Onze adviseurs houden ook rekening met de financiële situatie van de koper en stellen een gedegen adviesrapport op. Ze regelen al het papierwerk en verzamelen de benodigde documentatie. Zodra alles is gecontroleerd, zorgen ze ervoor dat de hypotheekaanvraag naar de bank wordt gestuurd.

Zelf een hypotheek afsluiten

Als je naar de bank gaat voor hypotheekadvies, doorlopen ze doorgaans een vergelijkbaar proces als een onafhankelijke hypotheekadviseur. Echter, er is één groot verschil: een onafhankelijke hypotheekadviseur zal veel verschillende hypotheken onderzoeken en vergelijken. Banken doen dit meestal niet, omdat ze voornamelijk hun eigen hypotheken aanbevelen. Hierdoor is de keuze beperkt en hoewel de aangeboden hypotheek goed kan zijn, weet je nooit zeker of je daadwerkelijk de beste en meest voordelige hypotheek hebt gekozen. Bij Het Florijnhuys streven we ernaar om jou in Aalsum het meest passende en gunstige hypotheekadvies te geven, zonder beperkingen in keuze. Zo kun je met een gerust hart de juiste beslissing nemen voor jouw financiële toekomst.

Hypotheek afsluiten zonder advies

Als je liever geen gebruik wilt maken van een (onafhankelijke) hypotheekadviseur, kun je ervoor kiezen om zelf een hypotheek af te sluiten. In dat geval moet je de aanbieder (de bank) overtuigen dat je voldoende kennis hebt om dit te doen. Hiervoor kun je een test of toets aanvragen, ook wel bekend als een kennis- en ervaringstoets. Als je deze met een voldoende afrondt, mag je zelf een hypotheek afsluiten zonder adviseur. Dit wordt ook wel ‘execution only’ genoemd.

Het voordeel van het afsluiten van een hypotheek op basis van ‘execution only’ is dat je kosten kunt besparen op een hypotheekadviseur. De kosten van een onafhankelijk hypotheekadviseur liggen doorgaans tussen de €2200 en €3000. Toch is het belangrijk om te beseffen dat een hypotheek over een lange periode wordt vastgezet, waardoor de toegevoegde waarde van een onafhankelijk hypotheekadviseur van Het Florijnhuys zich altijd terugbetaalt.

Sinds 1 januari 2013 is het provisieverbod ingevoerd, waardoor je als consument apart betaalt voor hypotheekadvies. Het verwerken van een provisie in het product is niet toegestaan. Zodoende staan wij garant voor een volstrekt onafhankelijk hypotheekadvies.

Hypotheekadvies  Aalsum

Bij Het Florijnhuys begrijpen we dat het afsluiten van een hypotheek geen alledaagse gebeurtenis is. Daarom hebben we een heldere aanpak ontwikkeld, zodat jij je kunt richten op de leuke aspecten van het kopen van een nieuwe woning. We staan klaar om je te helpen bij het maken van belangrijke keuzes en om advies te geven voor het afsluiten van de best mogelijke hypotheek in Aalsum.

Stap 1. Kennismaken

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek nemen we de verschillende opties met je door. Wat is je leencapaciteit en welke maandelijkse lasten passen daarbij? Welke documentatie hebben we van je nodig en wat kun je van ons verwachten? Dit gesprek kan plaatsvinden in Aalsum of bij ons op kantoor in Groningen.

Stap 2. Hypotheekadvies

Het hypotheekadvies omvat diverse onderwerpen, zoals het geadviseerde leenbedrag, de aflossingsmogelijkheden, de rentevaste periode en de betaalbaarheid na pensionering. We brengen ook verschillende risico’s in kaart om je goed geïnformeerd te laten beslissen.

Stap 3. Jouw hypotheekadviseur in Aalsum

Zodra alle belangrijke keuzes en risico’s in kaart zijn gebracht, gaan we over tot het daadwerkelijk afsluiten van de hypotheek. We zoeken een geschikte hypotheekverstrekker en dienen de hypotheekaanvraag voor jou in.

Stap 4. Nazorg en onderhoud

Verandert jouw persoonlijke situatie? Ga je meer of minder verdienen? Ga je samenwonen of wil je wellicht je woning verkopen? Voor al deze aanvullende vragen staan wij paraat in Aalsum. Bij Het Florijnhuys blijven we betrokken, ook nadat de hypotheek is afgesloten, om ervoor te zorgen dat jouw financiële situatie altijd up-to-date en goed geregeld blijft.

Een eerste huis kopen met Het Florijnhuys in Groningen
Een eerste huis kopen met Het Florijnhuys in Groningen

Kosten hypotheekadvies in Aalsum

Bij Het Florijnhuys zijn we volledig transparant over de kosten van een hypotheekadvies. Onze tarieven voor hypotheekadvies zijn afhankelijk van jouw specifieke wensen en behoeften. In tegenstelling tot sommige andere hypotheekadviseurs, hanteren wij geen uurtarieven of extra toeslagen. Wij geloven in duidelijkheid en eerlijkheid.

Gemiddeld besteden wij tussen de 20 en 30 uur aan een compleet hypotheekadvies, waarbij we jouw situatie grondig analyseren en passend advies bieden.

Onze tarieven voor hypotheekadvies in Aalsum zijn als volgt:

  • Hypotheekadvies voor starters: €2695,-
  • Hypotheekadvies voor particulieren: €2995,-
  • Hypotheekadvies voor ondernemers: €3295,-

Deze kosten omvatten zowel de advieskosten als de kosten voor het afsluiten van het hypotheekproduct. Bij Het Florijnhuys streven we ernaar om je de beste service te bieden, zonder verborgen kosten. Zo kun je met een gerust hart vertrouwen op ons deskundige advies voor jouw hypotheek in Aalsum.

Vrijblijvend kennis maken?

Bij ons ben je altijd welkom om op een laagdrempelige manier vrijblijvend kennis te maken. Dit kan zowel bij je thuis op je werk of bij ons op kantoor in Groningen. Ook is het mogelijk om telefonisch kennis te maken of via beeldbellen. Tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek kunnen we samen de haalbaarheid van je wensen bespreken. En kunnen we alvast een indicatie geven van de maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten.

 

Het Florijnhuys Hypotheekadvies en financieel advies Groningen

Het Florijnhuys helpt je graag!

Op zoek naar een hypotheekadviseur voor je eigen woning of beleggingspand? Bel dan voor meer informatie naar 050 – 211 08 52 of vul ons contactformulier in via onderstaande knop.

× WhatsApp