Hypotheekadviseur Eelde

Hypotheekadviseur Eelde

Op zoek naar een hypotheekadviseur in Eelde? Ben je van plan om een woning te kopen, te verbouwen óf wil je gaan beleggen op de woningmarkt in de omgeving Eelde?

Het Florijnhuys is gespecialiseerd in het geven van hypotheekadvies voor je eigen woning of beleggingspand. Bij het kopen van een woning  komt er een hoop op je af. De onafhankelijke hypotheekadviseurs van Het Florijnhuys helpen je bij het maken van de juiste keuzes. Er zijn zeer veel verschillende geldverstrekkers om uit te kiezen. Elke geldverstrekker heeft zijn eigen hypotheekrente, voorwaarden en spelregels.

De financieel adviseur van Het Florijnhuys helpt je graag om de juiste keuzes te maken. Hierdoor hoef jij niet langs alle verschillende banken. Wij geven je advies over jouw persoonlijke situatie en helpen je met het afsluiten van de hypotheek. Op basis van jouw wensen en keuzes maken wij een passend voorstel die bij jouw persoonlijke situatie past. Hierdoor kan jij je focussen op de leuke zaken die bij de aankoop van een nieuwe woning komen kijken. Ga je in of rondom Eelde een woning kopen? Het Florijnhuys helpt je graag met onafhankelijk hypotheekadvies.

De actuele rentestanden berekenen?

Ben je benieuwd naar de actuele rentestanden? Gebruik onze rekentool en bekijk wat voor invloed de rente op de maandlasten heeft. Deze tool maakt een duidelijke vergelijking tussen de hypotheekrentes van verschillende banken.

Hypotheek berekentool

Wil je graag een huis kopen in Eelde en ben je benieuwd wat de maandlasten worden van je hypotheek? Maak gebruik van de onderstaande hypotheek bereken tool voor een onafhankelijke schatting van de hypotheekbond. De onafhankelijke schatting van de hypotheekrente wordt gedaan door de Nationale Hypotheekbond.


Het Florijnhuys Groningen Hypotheekadvies

Wat doet de hypotheekadviseur voor je?

Zoals eerder aangegeven helpt een hypotheekadviseur je bij het maken van de juiste keuze van een nieuwe hypotheek. Echter komt hier meer bij kijken dan slechts het maken van een vergelijking. Een hypotheek wordt vaak afgesloten voor 30 jaar of langer. Je wilt daarom zeker weten dat je de juiste keuze maakt! De hypotheekadviseurs van Het Florijnhuys letten ook ontzettend goed op de kleine lettertjes zo hoeft de goedkoopste aanbieder niet altijd de beste keuze te zijn. De adviseur kijkt ook naar de financiële situatie van de kopende partij en stelt hiervoor een adviesrapport op. Hij handelt het papierwerk af en vraagt de benodigde documentatie op. Wanneer dit is gecontroleerd zorgt de hypotheekadviseur er ook voor dat deze naar de bank verzonden wordt.

Zelf een hypotheek afsluiten

Wanneer je naar de bank gaat voor een hypotheekadvies dan zullen zij ongeveer hetzelfde proces doorlopen als een onafhankelijke hypotheekadviseur. Echter komt er één groot verschil bij kijken, waarbij een onafhankelijke hypotheekadviseur veel verschillende hypotheken zal controleren. Doet de bank dit vaak niet, zij zullen namelijk voornamelijk hun eigen hypotheken aanbevelen. Hierdoor is de keuze beperkt, de hypotheek kan alsnog goed zijn. Je weet echter nooit of je de beste en meest voordelige hypotheek hebt gekozen.

Hypotheek afsluiten zonder advies

Wanneer je geen gebruik wilt maken van een (onafhankelijke) hypotheekadviseur dan is het mogelijk om zelf een hypotheek af te sluiten. Hiervoor moet je de aanbieder (de bank) kunnen overtuigen dat je beschikt over voldoende kennis. Wanneer je denkt te beschikken over deze kennis dan je hiervoor een test of toets aanvragen. Dit heet een kennis en ervaringstoets. Wanneer deze met een voldoende wordt afgesloten dan mag je zelf een hypotheek afsluiten zonder adviseur. Deze vorm van een hypotheek afsluiten wordt ook wel ‘execution only’ genoemd.

Het voordeel van het afsluiten van een hypotheek op basis van ‘execution only’ zijn de kosten die bespaart kunnen worden voor een hypotheekadviseur. De kosten van een onafhankelijk hypotheekadviseur liggen tussen de €2200 en €3000. Echter wordt een hypotheek voor een lange periode vastgezet, hierdoor betaald een onafhankelijk hypotheekadviseur van Het Florijnhuys zich altijd terug.

Sinds 1 januari 2013 is het provisieverbod ingevoerd, waardoor je als consument apart betaalt voor hypotheekadvies. Het verwerken van een provisie in het product is niet toegestaan. Zodoende staan wij garant voor een volstrekt onafhankelijk hypotheekadvies.

Hypotheekadvies door Het Florijnhuys

Een hypotheek sluit je niet elke dag af, dat begrijpen wij als geen ander. Om die reden hebben wij een duidelijke werkwijze gecreëerd zodat jij je kan focussen op de leuke zaken die komen kijken bij het kopen van een nieuwe woning. Wij helpen je graag bij het maken van belangrijke keuzes en het geven van advies voor het afsluiten van de best mogelijke hypotheek.

Stap 1. Kennismaken

Tijdens dit vrijblijvende oriëntatiegesprek zullen we de verschillende opties doornemen. Wat kan je lenen en welke maandlasten horen daarbij? Welke documentatie hebben we van je nodig en wat kan je van ons verwachten? Dit kan in zowel Eelde als bij ons op kantoor.

Stap 2. Hypotheekadvies

Binnen het hypotheekadvies valt een groot scala aan onderwerpen zoals; Advies van het te lenen bedrag, terugbetaling van de lening, rentevast periode, betaalbaarheid bij pensionering, en brengen we diverse risico’s in kaart.

Stap 3. Uw hypotheekadviseur Eelde

Wanneer al de belangrijke keuzes en risico’s in kaart zijn gebracht gaan we over naar het afsluiten van een hypotheek. Wij zoeken een gepaste hypotheekverstrekker en zullen de hypotheek voor je gaan aanvragen.

Stap 4. Nazorg en onderhoud

Wijzigt je persoonlijke situatie? Ga je meer of minder verdienen? Ga je wellicht samenwonen of wil je graag je woning verkopen? Wij staan klaar voor al je aanvullende vragen.

Een eerste huis kopen met Het Florijnhuys in Groningen
Een eerste huis kopen met Het Florijnhuys in Groningen

Kosten hypotheekadvies

Over de kosten van een hypotheekadvies zijn wij transparant, afhankelijk van je wensen staan de tarieven voor een hypotheekadvies vast. Waar andere hypotheekadviseurs soms gebruik maken van uurtarieven of extra opslagen, doen wij dit niet. Gemiddeld zijn wij tussen de 20 en 30 uur bezig met een compleet hypotheekadvies.

Bekijk onze actuele tarieven via dienstverleningsovereenkomsten.

 

Vrijblijvend kennis maken?

Bij ons ben je altijd welkom om op een laagdrempelige manier vrijblijvend kennis te maken. Dit kan zowel bij je thuis op je werk of bij ons op kantoor in Groningen. Ook is het mogelijk om telefonisch kennis te maken of via beeldbellen. Tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek kunnen we samen de haalbaarheid van je wensen bespreken. En kunnen we alvast een indicatie geven van de maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten.

 

Het Florijnhuys Hypotheekadvies en financieel advies Groningen

Het Florijnhuys helpt je graag!

Op zoek naar een hypotheekadviseur voor je eigen woning of beleggingspand? Bel dan voor meer informatie naar 050 – 211 08 52 of vul ons contactformulier in via onderstaande knop.

× WhatsApp