Een andere woning kopen

Direct contact

050 - 211 08 52

Een andere woning kopen

Een andere woning kopen is iets waar je goed over nadenkt. Je woont al enkele jaren in je woning, maar je mist iets. Een tuin, een grotere woonkamer of meer slaapkamers. Of wellicht wil je de stad verlaten voor het platteland of wil je kleiner gaan wonen. Er zijn diverse redenen om een andere woning te kopen.

Stappenplan aankoop woning

Het Florijnhuys een andere woning kopen

Stap 1. Een andere woning. Wat zijn de mogelijkheden?

Voordat je op zoek gaat naar een andere woning is het belangrijk om eerst te onderzoeken wat je mogelijkheden zijn. Wat kun je maximaal lenen en welke maandlasten zijn voor jou betaalbaar?

Vrijblijvend kennis maken?

Je kunt bij ons altijd op een laagdrempelige manier vrijblijvend kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, bij jou thuis of op de zaak. Ook telefonisch afspreken of online via beeldbellen is mogelijk. Tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek kunnen we samen de haalbaarheid van je wensen bespreken. En kunnen we alvast een indicatie geven van de maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten.

Bereken het zelf

Wil je graag alvast een indicatie van de mogelijkheden? Maak gebruik van de onderstaande tool: Let op: de tool is indicatief. Soms is er meer mogelijk dan je denkt, Het Florijnhuys levert maatwerk. We vertellen je graag meer.


Stap 2. Een ander huis kopen, hoe werkt dat?

Je hebt al ervaring met het kopen van een woning. Een ander huis kopen is complexer dan toen je, je eerste huis kocht. Je hebt namelijk al een woning en een hypotheek. Waarschijnlijk heb je veel vragen:

  • Hoe zit het eigenlijk met de overwaarde van mijn huidige woning?
  • Moet ik eerst mijn eigen huis verkopen? Of kan ik eerst een ander huis kopen?
  • Kan ik een overbruggingshypotheek afsluiten?
  • Zijn de dubbele maandlasten betaalbaar?
  • Kan ik een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?
  • Mag ik aflossingsvrij lenen?
  • Kan ik mijn spaarhypotheek of beleggingshypotheek meeverhuizen?
  • Kan ik de verbouwing meefinancieren? Hoe werkt een bouwdepot?

Wij geven in een persoonlijk gesprek graag antwoord op deze vragen.

Je zoektocht naar een andere woning begint vaak op Funda. Of ga je de hulp inschakelen van een aankoopmakelaar? We brengen je graag in contact met connecties uit ons netwerk. We hebben al heel veel mensen geholpen met een hypotheek voor een andere woning.

Hypotheek advies
Het Florijnhuys

Stap 3. De hypotheek van je nieuwe woning

Je hebt een andere woning gevonden en je bod is geaccepteerd, van harte gefeliciteerd! Zodra de onderhandelingen succesvol zijn afgerond, dien je al vrij snel de voorlopige koopovereenkomst te ondertekenen. Nu is het tijd om de hypotheek te regelen voordat je naar de notaris toe gaat.

Onafhankelijk advies of naar de bank?

Jij wilt toch ook graag onafhankelijk advies? Of ga je naar de eigen bank voor hypotheekadvies van maar één aanbieder? Wij zijn bij nagenoeg alle banken aangesloten en nemen ook jouw eigen bank in de vergelijking mee.

Samen gaan we op zoek naar een hypotheek die het beste bij jouw of jullie persoonlijke situatie, wensen en toekomstplannen past.

Bekijk hier alvast de actuele hypotheekrente van de verschillende hypotheekaanbieders,

Stap 4. Notaris en verhuizen

Zodra we samen een passende hypotheek voor je hebben geregeld, kun je een afspraak maken bij de notaris voor de aankoop en de overdracht. De notaris controleert of alle documenten correct zijn en of aan alle voorwaarden is voldaan. De uitboeking van de hypotheek vindt ook via de notaris plaats en na ondertekening van alle benodigde documenten ben je officieel eigenaar van de woning en kun je gaan verhuizen!

Vergeet je niet om je droomwoning te verzekeren?

Hypotheekadvies Groningen