Een beleggingspand aankopen

Direct contact

050 - 211 08 52

Een beleggingspand aankopen

Een beleggingspand aankopen kan een mooie investering zijn. Het Florijnhuys is gespecialiseerd in de advisering van een verhuurhypotheek voor jouw beleggingspand. Ook kun je bij ons terecht voor de financiering van jouw ontwikkelingsobject. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een kantoorpand om deze vervolgens om te bouwen tot meerdere woningunits.

We zijn bij verschillende gespecialiseerde geldverstrekkers aangesloten en hebben veel contacten in de vastgoedwereld.

Beleggingspand kopen

Wat is een verhuurhypotheek?

Een verhuurhypotheek werkt anders dan een standaard hypotheek. Zo is het bij de meeste geldverstrekkers niet toegestaan om het onderpand te mogen verhuren. Een speciale verhuurhypotheek heeft andere voorwaarden dan een reguliere hypotheek.

Verhuurde woning als beleggingspand

Zowel de hypotheekrente als de rentevergoeding op de spaarrekening is historisch laag. In Nederland is een tekort aan huurwoningen. Er is veel vraag en relatief weinig aanbod. Het investeren in een beleggingspand kan een mooi rendement opleveren. Dankzij de huidige lage rente kun je met een minimale eigen inbreng direct al een mooi rendement maken. Het verhuren van een woning brengt ook risico’s met zich mee. Laat je daarom goed adviseren.

Een tweede woning voor kinderen

Gaat je kind studeren of net beginnen met werken? Voor jonge mensen wordt het steeds moeilijker om een betaalbare woning te vinden. Als ouder kun je, je kind helpen door zelf een tweede woning te kopen en deze aan je kind en eventueel studiegenoten/vrienden te verhuren. Zo hebben zij een betaalbare woning en jij een extra rendement op je vermogen.

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor de aankoop?
  • Wat kan ik maximaal lenen op een verhuurde woning?
  • Hoe zit het met vermogensrendementsheffing in box-3?
  • Kan ik ook de overwaarde op mijn eigen woning benutten?
  • Wat komt er kijken bij verhuur?
  • Wat zijn de mogelijkheden voor herontwikkeling van vastgoed?
  • Welke risico’s zijn er bij het verhuren van een beleggingspand?

Wij geven je in een persoonlijk gesprek graag antwoord op deze vragen.

Woning kopen Groningen
Het florijnhuys adviseur

Vrijblijvend kennis maken?

Je kunt bij ons altijd op een laagdrempelige manier vrijblijvend kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, bij jou thuis of op de zaak. Ook telefonisch afspreken of online via beeldbellen is mogelijk. Tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek kunnen we samen de haalbaarheid van je wensen bespreken. En kunnen we alvast een indicatie geven van de maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten.

Het Florijnhuys helpt je graag!

Op zoek naar financieel advies voor je eigen woning of beleggingspand? Bel dan voor meer informatie naar 050 – 211 08 52 of vul ons contactformulier in via onderstaande knop.

© Het Florijnhuys 2022