Mijn hypotheek oversluiten

Direct contact

050 - 211 08 52

Mijn hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten kan veel voordelen opleveren. Wil je profiteren van de lage rente en besparen op je maandlasten? Of wil je de huidige hypotheekvorm veranderen? Kan er extra geld worden geleend voor bijvoorbeeld een verbouwing of het verduurzamen van je woning? Mogelijk is het oversluiten van je huidige hypotheek dan interessant. Of dit financieel voordelig is hangt af van je persoonlijke situatie. Tijdens een vrijblijvend oriëntatiegesprek vertellen we je graag over je bespaarmogelijkheden.

Ben je nieuwgierig naar de huidige rentes?

Wil je alvast een indicatie of je kunt besparen door je huidige hypotheek over te sluiten? Maak dan gebruik van onze rekentool.


Hypotheekadviseur haren

Wat zijn de kosten bij het oversluiten van mijn hypotheek?

Als je de hypotheek gaat oversluiten krijg je met verschillende kosten te maken. Zo kan er sprake zijn van een boeterente. Ook krijg je te maken met diverse bijkomende kosten voor een taxatierapport, notaris, NHG-kosten en advies- en afsluitkosten voor het regelen van je nieuwe hypotheek.

Wist je dat deze oversluitkosten onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn?

De besparing van de maandlasten moet natuurlijk wel opwegen tegen de oversluitenkosten. Voordat je de hypotheek wenst over te sluiten, berekenen we altijd eerst de terugverdientijd voor je.

Hoe hoog is boeterente?

Als je de hypotheek bij je huidige geldverstrekker voor het aflopen van je rentevaste periode wenst over te sluiten, dan kan de huidige geldverstrekker een boeterente in rekening brengen. Dit is van toepassing indien de rente van je huidige hypotheek hoger is dan de huidige rente voor de resterende looptijd. Het verschil qua misgelopen rente wordt dan in de vorm van een boeterente in rekening gebracht. Afhankelijk van de voorwaarden mag je per jaar een bepaald percentage boetevrij aflossen.

Ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen door de hypotheek over te sluiten? Vraag dan een gratis oriëntatiegesprek aan.

Adviseren vanuit Groningen naar haren
Florijnhuys

Vrijblijvend kennis maken?

Je kunt bij ons altijd op een laagdrempelige manier vrijblijvend kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, bij jou thuis of op de zaak. Ook telefonisch afspreken of online via beeldbellen is mogelijk. Tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek kunnen we samen de haalbaarheid van je wensen bespreken. En kunnen we alvast een indicatie geven van de maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten.

Het Florijnhuys helpt je graag!

Op zoek naar financieel advies voor je eigen woning of beleggingspand? Bel dan voor meer informatie naar 050 – 211 08 52 of vul ons contactformulier in via onderstaande knop.