Mijn woning verbouwen of verduurzamen

Direct contact

050 - 211 08 52

Mijn woning verbouwen of verduurzamen

Wil je graag je woning verbouwen? Bijvoorbeeld om de keuken of de badkamer te renoveren of om de woonkamer uit te bouwen? Of wens je het onderhoud van je woning te combineren met het verduurzamen van je woning?

Wij helpen je graag bij het verhogen van je bestaande hypotheek. Ook bekijken we dan meteen of je mogelijk kunt profiteren van de huidige lage rente. Wellicht dat je voordeel kunt behalen bij het oversluiten van je bestaande hypotheek.

Wil je weten wat je kan lenen voor de verbouwing van je woning? Neem dan contact met ons op.

toren

Duurzaam verbouwen

Wil je ook graag besparen op je energierekening of meer wooncomfort in je woning? Wellicht is het interessant om de verbouwing te combineren met het verduurzamen van je woning. Je krijgt er lagere energielasten en meer wooncomfort voor terug.

En wist je dat er diverse subsidies bestaan voor het verduurzamen van je woning? We vertellen je hier graag meer over.

Bouwdepot

Wil je graag je woning verbouwen of verduurzamen? Of heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Dan krijg je bij het afsluiten van je hypotheek met een bouwdepot of bouwrekening te maken.

Wat is een bouwdepot?

Een bouwdepot is een speciale rekening die bij je hypotheek wordt aangevraagd. Het geleende bedrag bestemd voor de verbouwing, verduurzaming of aanbouw van je nieuwbouwwoning wordt niet direct aan jou overgemaakt, maar wordt op het bouwdepot gestort. Vaak krijg je over het saldo op het bouwdepot een rentevergoeding die gelijk is aan jouw hypotheekrente.

Hoe werkt een bouwdepot?

Zodra je bent begonnen met de verbouwing, kun je de facturen rechtstreeks naar de geldverstrekker opsturen. De geldverstrekker betaalt de facturen dan direct vanuit jouw depot. Ook is het vaak mogelijk om de facturen zelf voor te schieten en de geldverstrekker te verzoeken om het voorgeschoten bedrag naar je eigen rekening te laten overboeken.

Afhankelijk van de voorwaarden van de geldverstrekker heb je maximaal twee jaar de tijd om het bouwdepot te gebruiken. Als er na deze periode nog geld overblijft wordt dit automatisch afgelost op je hypotheek. Meestal is deze aflossing boetevrij.

Wil je meer weten over een bouwdepot? Neem contact met ons op.

Hypotheek advies
Het florijnhuys adviseur

Vrijblijvend kennis maken?

Je kunt bij ons altijd op een laagdrempelige manier vrijblijvend kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, bij jou thuis of op de zaak. Ook telefonisch afspreken of online via beeldbellen is mogelijk. Tijdens een kosteloos ori├źntatiegesprek kunnen we samen de haalbaarheid van je wensen bespreken. En kunnen we alvast een indicatie geven van de maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten.