Over ons

Over ons

Het Florijnhuys in Groningen

Bij Het Florijnhuys in Groningen krijg je echt onafhankelijk hypotheekadvies. Dat is het belangrijkste waar we voor staan. Of het nu gaat om een hypotheek voor je eerste woning, het verduurzamen van je woning of het aankopen van een beleggingspand. We denken graag met je mee en worden graag uitgedaagd. Hoe dan ook leveren we altijd advies en bijpassende oplossingen op maat.

Het Florijnhuys Groningen Hypotheekadvies

Het Florijnhuys is opgericht door Michel Dost

Na ruim 18 jaar werkzaam te zijn geweest bij Rabobank was Michel Dost toe aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Tijdens het grootste gedeelte van zijn loopbaan was hij werkzaam als Financieel Adviseur. In de loop der jaren heeft hij zich gespecialiseerd in het geven van financieel advies over de aankoop van een woning of beleggingspand. Ook heeft hij veel ervaring in het adviseren van bijzondere doelgroepen, zoals ondernemers, medici, expats, promovendi en artsen in opleiding (AIO).

‘Het leukste aan mijn vak vind ik het intensieve advies- en begeleidingstraject van klanten bij één van de grootste beslissingen in hun leven: het kopen van een woning. Klanten waarderen mij onder andere om mijn oprechte interesse, duidelijke uitleg en goede communicatie. Ook ben ik goed in het onder de aandacht brengen van risico’s en het adviseren van oplossingen.

Daarnaast ga ik geen uitdaging uit de weg. Heeft een klant mij overtuigd dat de maandlasten van de benodigde hypotheek betaalbaar zijn? Dan zal ik er alles aan doen om een geldverstrekker hiervan te overtuigen. Ik ben dan ook gespecialiseerd in het adviseren van ‘maatwerkhypotheken’.

Omdat ik echt onafhankelijk wil adviseren en ik zelf uit een grote ondernemersfamilie kom, heb ik in het jaar 2020 besloten om mijn vaste baan bij Rabobank op te zeggen om zo mijn eigen onafhankelijk financieel adviesbureau te gaan starten.’

Onze vestiging

Ons kantoor is gevestigd nabij het centrum van Groningen. Binnen 5 minuten lopen sta je midden op de Grote Markt. Die laten we je graag eens zien tijdens een afspraak.

Echt onafhankelijk hypotheekadvies

Ben je op zoek naar een hypotheek met de laagste maandlasten voor de aankoop van een eigen woning? Of zoek je een verhuurhypotheek voor de aankoop van een beleggingspand? Er is vaak veel meer mogelijk dan de ‘standaard spelregels’. Wij regelen een hypotheek op maat voor je en denken graag met je mee.

Het Florijnhuys is bij nagenoeg alle hypotheekaanbieders aangesloten. Daardoor krijg je echt een onafhankelijk advies en een goede vergelijking van alle geldverstrekkers.

Het Florijnhuys Hypotheek beleggingspand

We stellen graag ons netwerk tot je beschikking

Door onze jarenlange ervaring in de branche beschikken we over een groot netwerk. We hebben in het Noorden veel connecties voor makelaars, vastgoedbeheerders, notarissen, projectontwikkelaars, accountants, taxateurs, bouwkundige bureaus en echtscheidingsmediators. Wij linken je graag aan de juiste specialist.

Waarom kiezen voor Het Florijnhuys?

  • Onafhankelijk hypotheekadvies, duidelijk uitgelegd.
  • 1 aanspreekpunt en totale ontzorging van begin tot eind.
  • Groot netwerk van specialisten in o.a. makelaardij, vastgoedbeheer en projectontwikkeling.
  • Bijna 20 jaar bancaire ervaring.
  • We leveren maatwerk en gaan verder dan standaard adviezen.
  • Tevens gespecialiseerd in ondernemers, verhuurd vastgoed en beleggingspanden.
Het Florijnhuys Hypotheekadvies en financieel advies Groningen

Vrijblijvend kennis maken?

Je kunt bij ons altijd op een laagdrempelige manier vrijblijvend kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, bij jou thuis of op de zaak. Ook telefonisch afspreken of online via beeldbellen is mogelijk. Tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek kunnen we samen de haalbaarheid van je wensen bespreken. En kunnen we alvast een indicatie geven van de maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten.

Het Florijnhuys helpt je graag!

Op zoek naar financieel advies voor je eigen woning of beleggingspand? Bel dan voor meer informatie naar 050 – 211 08 52 of vul ons contactformulier in via onderstaande knop.

Florijnhuys visitekaartje

Welke hypotheekvormen zijn er?

Nu je weet wat je maximaal kunt lenen voor een hypotheek is het belangrijk om na te denken wat voor soort hypotheek je wilt gaan afsluiten. Middels het kiezen van de hypotheekvorm geef je aan hoe je de hypotheek wilt aflossen. Hierbij heb je de keuze uit 3 verschillende soorten hypotheken.

Lineaire hypotheek

Met een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd een vast bedrag per maand af. De hypotheekrente die je maandelijks dient te betalen neemt gedurende de looptijd af omdat de resterende schuld door aflossing steeds kleiner wordt.

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaal je een vast bedrag per maand, dit bedrag omvat zowel de rente als het af te lossen bedrag. Aan het einde van de looptijd is de gehele lening terugbetaald.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je tot de einddatum alleen de rente. Je hypotheekschuld blijft gedurende de looptijd hetzelfde. Aan het einde van de looptijd dien je de lening in één keer af te lossen.

× WhatsApp