Verzekeren

Verzekeren

Verzekeren van woning of beleggingspand in Groningen

Als het gaat om verzekeringen voor je woning of beleggingspand, dan helpen we je graag. Je kunt bij ons terecht voor het afsluiten van al je woonverzekeringen en het afdekken van het risico van overlijden, arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid.

Een eerste huis kopen met Het Florijnhuys in Groningen

Heb je al bestaande verzekeringen?

Graag rekenen we vrijblijvend voor je uit of je op je bestaande verzekeringen kunt besparen.

Nieuwe woning kopen? Vergeet niet je verzekeringen

Als eigenaar van een woning wil je natuurlijk niet voor verassingen komen te staan. Het zal je maar gebeuren dat er een brand uitbreekt of dat er bij je wordt ingebroken. Voor dit soort risico’s kun je een woonhuis- en een inboedelverzekering afsluiten.

Maar heb je ook wel eens stil gestaan bij andere risico’s? Weet je wat de financiële gevolgen zijn als je partner komt te overlijden? En wat betekent het voor de betaling van je maandlasten als je arbeidsongeschikt raakt of onverhoopt werkloos thuis komt te zitten?

Bij Het Florijnhuys helpen we je graag met het in kaart brengen van deze risico’s en met het afsluiten van je verzekeringen.

Soorten verzekeringen

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af zodat jouw nabestaanden niet achterblijven met financiële zorgen als jij onverhoopt vroegtijdig komt te overlijden. Hiermee zorg je ervoor dat jouw achterblijvende partner of gezin in de woning kan blijven wonen. Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je een geldbedrag waarmee jouw nabestaanden bijvoorbeeld (een gedeelte van) de hypotheek kunnen aflossen. Ook kun je een extra bedrag verzekeren voor bijvoorbeeld de kosten voor:

  • Tijdelijk onbetaald verlof voor de achterblijvende partner
  • Kinderopvang
  • Studie van je kinderen
  • Hulp in de huishouding

Woonlastenverzekering

Een woonlastenverzekering is een verzekering waarmee je het risico van inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid kunt verzekeren. Vanuit de maandelijkse uitkeringen kun je vervolgens de lasten van je hypotheek blijven betalen. Vaak is de uitkering tijdelijk zodat je kunt herstellen of op zoek kunt gaan naar een nieuwe baan.

Woonverzekeringen

Voor je woonverzekeringen ben je Het Florijnhuys aan het juiste adres. Wij helpen je graag met je woonverzekeringen zoals een woonhuisverzekering of een inboedelverzekering.

Woonhuisverzekering

Met een woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd) verzeker je veelvoorkomend schades aan je woning. Denk bijvoorbeeld aan brand, lekkage aan het dak, een ruitbreuk of stormschade. Wist je dat een woonhuisverzekering vaak een verplichting is als je een hypotheek afsluit?

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering biedt dekking bij de meest voorkomende schades aan spullen in en rondom je woning, zoals brand, diefstal of waterschade. Onder inboedel vallen alle spullen die je bij een verhuizing kunt meenemen. Ben je in het bezit van kostbare spullen, zoals dure sieraden, een zeldzame verzameling of een uniek schilderij? Met een aanvullende kostbaarhedenverzekering kun je al je bijzondere bezittingen verzekeren.

Vrijblijvend kennis maken?

Je kunt bij ons altijd op een laagdrempelige manier vrijblijvend kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, bij jou thuis of op de zaak. Ook telefonisch afspreken of online via beeldbellen is mogelijk. Tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek kunnen we samen de haalbaarheid van je wensen bespreken. En kunnen we alvast een indicatie geven van de maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten.

Een eerste huis kopen met Het Florijnhuys in Groningen

Het Florijnhuys helpt je graag!

Op zoek naar financieel advies voor je eigen woning of beleggingspand? Bel dan voor meer informatie naar 050 – 211 08 52 of vul ons contactformulier in via onderstaande knop.

Florijnhuys visitekaartje

Welke hypotheekvormen zijn er?

Nu je weet wat je maximaal kunt lenen voor een hypotheek is het belangrijk om na te denken wat voor soort hypotheek je wilt gaan afsluiten. Middels het kiezen van de hypotheekvorm geef je aan hoe je de hypotheek wilt aflossen. Hierbij heb je de keuze uit 3 verschillende soorten hypotheken.

Lineaire hypotheek

Met een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd een vast bedrag per maand af. De hypotheekrente die je maandelijks dient te betalen neemt gedurende de looptijd af omdat de resterende schuld door aflossing steeds kleiner wordt.

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaal je een vast bedrag per maand, dit bedrag omvat zowel de rente als het af te lossen bedrag. Aan het einde van de looptijd is de gehele lening terugbetaald.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je tot de einddatum alleen de rente. Je hypotheekschuld blijft gedurende de looptijd hetzelfde. Aan het einde van de looptijd dien je de lening in één keer af te lossen.

× WhatsApp