Beleggingspand kopen

Beleggingspand kopen

Ben je op zoek naar een verhuurhypotheek voor het kopen van een beleggingspand? Bij het Florijnhuys zijn we gespecialiseerd in het financieren van verhuurd vastgoed. Wij helpen je niet alleen met de financiering, maar denken ook graag met je mee hoe je een zo hoog mogelijk rendement op je investering kan behalen. Een tweede huis kopen en de woning verhuren kan je een mooi rendement opleveren.

Bij het kopen van een beleggingspand let je op andere zaken dan bij het kopen van een eigen woning. Je koopt een beleggingspand voor het rendement. Een beleggingspand moet op een goede locatie staan in verband met de verhuurbaarheid. Waar je ook oog voor moet hebben bij de aankoop is de duurzaamheid van het pand. We denken graag met je mee hoe je het beleggingsobject kunt verduurzamen.

We zijn bij verschillende gespecialiseerde geldverstrekkers aangesloten en hebben veel contacten in de vastgoedwereld.

Het Florijnhuys Hypotheek beleggingspand

Eerste beleggingspand kopen

Bij het kopen van je eerste beleggingspand is een onafhankelijk hypotheekadviseur onmisbaar. Na het kopen van je eerste pand bouw je op twee manieren overwaarde op. Ten eerste door de stijging van de huizenprijzen en ten tweede door het aflossen op de hypotheek. Voor de aankoop van een beleggingspand heb je eigen geld nodig. Je kunt het aankoopbedrag van een beleggingspand namelijk niet volledig financieren met een hypotheek. Banken zijn vaak maar bereid om maximaal 80% van de aankoopsom te financieren. Voor het resterende deel heb je eigen geld nodig. Ook kun je de overwaarde in je eigen woning gebruiken. Aanvullend heb je ook nog geld nodig voor het betalen van de aankoopkosten.

Voordelen beleggingspand kopen

Van de bank waar jouw hypotheek loopt mag je de eigen woning niet verhuren. Het verhuren zorgt namelijk voor extra risico’s, waar woonhuishypotheken niet op zijn afgestemd. Zoals de naam al doet vermoeden, mag je met een verhuurhypotheek de woning verhuren. Het is wel goed opletten welke verhuurhypotheek je kiest. De verschillen in rente en in de voorwaarden zijn namelijk groot. Dankzij ons onafhankelijk hypotheekadvies krijg je de hypotheek die jij nodig hebt tegen een redelijke hypotheekrente.

Door het investeren in een beleggingspand, bescherm jij je vermogen tegen inflatie. Door de extreem lage spaarrente en de hoge inflatie, teer je in op jouw vermogen als je kiest voor het sparen. Met een beleggingspand zorg je ervoor dat je een goed rendement maakt op jouw vermogen. Met het rendement betaal je eerst de hypotheeklasten en de overige lasten. De rest kun je aan je vermogen toevoegen, investeren in het huis of in een extra beleggingspand.

Wij geven je in een persoonlijk gesprek graag antwoord op deze vragen.

Het Florijnhuys Hypotheek beleggingspand
Het Florijnhuys Groningen Hypotheekadvies

Wanneer kom ik in aanmerking voor een verhuurhypotheek?

Je komt in aanmerking voor een verhuurhypotheek als je beschikt over geld om een deel van de koopsom en de kosten van de aankoop te betalen. Daarnaast moet je inkomen hoog genoeg zijn om de (extra) hypotheeklasten te betalen. Rekening houdende met bepaalde vaste lasten en schulden op je naam, moeten banken bereid zijn om jou het geld uit te lenen. Je kunt het vergelijken met het afsluiten van een hypotheek voor je eigen woning, maar dan zijn de banken nog iets kritischer. Wij kunnen bij voorbaat al voor jou berekenen of banken jou het benodigde geld willen uitlenen.

Wat zijn de risico’s van een verhuurhypotheek?

Het kopen van een beleggingspand geeft ook risico’s, die je deels kunt verzekeren of waar jij je op een andere manier tegen kunt wapenen. De huizenprijzen kunnen gaan dalen. Dit wordt een veel kleiner risico als je maandelijks aflost op de hypotheekschuld. Bij jouw overlijden, krijgen jouw nabestaanden het beleggingspand op naam en ook de hypotheek op het huis. Je kunt je nabestaanden beschermen met een overlijdensrisicoverzekering. In theorie kun je moeite krijgen met het vinden van huurders, maar dat is nu, en de komende jaren, onwaarschijnlijk door de krapte op de huizenmarkt.

De kracht van echt onafhankelijk hypotheekadvies

Wij zijn op geen enkele manier verbonden aan banken of andere geldverstrekkers. Onafhankelijk hypotheekadvies zorgt ervoor dat je het beste voorstel krijgt dat beschikbaar is. Bij een bank bieden ze jou wat ze zelf in de aanbieding hebben. Voor het kopen van een beleggingspand is het belangrijk dat je de financiering krijgt die perfect bij jou, bij het aan te kopen pand en bij de bestemming van het pand past. Het financieren van een beleggingspand is niet het sterkste punt van veel banken. Wij weten waar je wel moet zijn.

Stappenplan voor het vinden van een beleggingspand

Het startpunt voor het kopen van een huis is het zoeken naar een pand waar je een goed rendement mee gaat halen. Daarna is het belangrijk om het pand op de juiste manier te financieren, maar daar helpen wij jou uiteraard mee. De volgende stappen doorloop je bij het kopen van een beleggingspand.

  1. Oriënteren op de huizenmarkt
  2. Eerste gesprek met een onafhankelijk hypotheekadviseur
  3. Informatie inwinnen over een pand met potentieHoeveel vraag is er naar woonruimte in de buurt?
    1. Wat is een redelijke koopsom?
    2. Heeft de gemeente plannen met de wijk?
    3. Hoe is de bouwkundige staat van het huis?
  4. Financiering doorspreken met de adviseur en offertes opvragen bij banken
  5. Bieden op het huis
  6. Koop sluiten
  7. Naar de notaris voor de overdracht
  8. Huis verbouwen en in de markt zetten voor de verhuur

Op welke manier ondersteunt Het Florijnhuys dit traject?

Al in een vroeg stadium in het proces kun je ons inschakelen voor ondersteuning. Wij kennen de lokale huizenmarkt goed en weten waar je een huis kunt kopen met groeipotentie. Doordat je ons betrekt bij de aankoop, kunnen wij je ook gelijk vertellen wat voor de financiering van een beleggingspand belangrijk is en wat de mogelijkheden zijn. Je koopt bijvoorbeeld een verouderd pand om deze te verbouwen tot een goed te verhuren huis. Een verbouwing kun je namelijk ook meefinancieren in de hypotheek.

Vrijblijvend kennismaken?

Je kunt bij ons altijd op een laagdrempelige manier vrijblijvend kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, bij jou thuis of op de zaak. Ook telefonisch afspreken of online via beeldbellen is mogelijk. Tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek kunnen we samen de haalbaarheid van je wensen bespreken. Ook kunnen we dan alvast een indicatie geven van de maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten. Heb je ook nog vragen over de woning verhuren? Ook daar kunnen we je advies over geven.

Het Florijnhuys Hypotheek adviseur Groningen

Hoe koop ik mijn eerste beleggingspand?

De aankoop van je eerste beleggingspand kun je grotendeels financieren met een verhuurhypotheek. Je hebt eigen geld nodig voor het betalen van een deel van de koopsom en voor de kosten die je draagt bij aankoop. Denk bijvoorbeeld aan de advieskosten, taxatiekosten en de notariskosten. Soms kun je ook de bestaande overwaarde van je huidige woning(en) hiervoor gebruiken. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs helpen je graag met de financiering.

Waar kan je het beste vastgoed kopen?

Je kunt het beste vastgoed kopen in een buurt in opkomst. Het voordeel is namelijk dat de koopsommen nog niet torenhoog zijn en de waardestijgingen zullen in deze buurten groter zijn dan gemiddeld. Welk huis de beste aankoop is? Jouw hypotheekadviseur denkt graag met je mee. Dan wordt ook gelijk gekeken naar de mogelijkheden en de maandlasten die je kunt verwachten.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een beleggingspand?

Bij de aankoop van een beleggingspand let je op andere zaken dan bij het kopen van een eigen woning om zelf in te wonen. Van groot belang zijn de verhuurbaarheid en de waardeontwikkeling door bijvoorbeeld de buurt waar het huis in ligt. Uiteraard moeten de hypotheeklasten zo laag mogelijk zijn.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor de aankoop?

Bij de aankoop van een beleggingspand heb je eigen geld nodig voor het betalen van een deel van de koopsom. Je kunt rekening houden met ongeveer 20% tot 40% van de koopsom van het huis. Aanvullend betaal je ook de kosten voor de overdracht van het huis en voor het regelen van de financiering van het pand. Vooral de overdrachtsbelasting is een grote kostenpost. In 2023 bedraagt deze namelijk 10,4%. Onze hypotheekadviseurs kunnen voor je berekenen wat de kosten worden.

Wat kan ik maximaal lenen op een verhuurde woning?

Voor een beleggingshypotheek voor een verhuurde woning of voor een woning die je gaat verhuren, moet je altijd eigen vermogen hebben. Je betaalt namelijk een deel van de koopsom met spaargeld of met overwaarde uit je eigen woning(en). Wat banken maximaal willen lenen bij een verhuurhypotheek ligt gemiddeld tussen de 70% en 80% van de getaxeerde marktwaarde. Dit is echter van vele factoren afhankelijk.

Kan ik ook de overwaarde op mijn eigen woning benutten?

Voor het kopen van een beleggingspand kun je gebruik maken van de overwaarde in je eigen woning. De overwaarde kun je uit het huis halen door het afsluiten van een tweede hypotheek op jouw eigen woning. Deze overwaarde gebruik je vervolgens weer voor het betalen van een deel van de koopsom van het beleggingspand. De overwaarde kun je ook gebruiken voor het betalen van de bijkomende kosten voor het kopen van het pand.

Wat komt er kijken bij verhuur?

Het verhuren van een huis maakt jou een huurbaas. Jij bent verantwoordelijk voor goed onderhoud en bij klachten van de huurders over het pand, sta jij voor de kosten van herstel. Voordat je kunt verhuren, moet je het pand eerst geschikt maken voor de huurders. Samen met de huurders moet je contracten opstellen waarin staat waar beide partijen zich aan moeten houden.

Wat zijn de mogelijkheden voor herontwikkeling van vastgoed?

Bij herontwikkeling van vastgoed geef je gebouwen een tweede kans met een andere bestemming. Een woonhuis wordt bijvoorbeeld omgebouwd tot een pand met meerdere appartementen. Met een goed onderbouwd plan kun je voor herontwikkeling van vastgoed het noodzakelijke budget lenen.

Welke risico’s zijn er bij het verhuren van een beleggingspand?

Het investeren in vastgoed geeft jou kans op een negatief rendement. Bijvoorbeeld door het dalen van de huizenprijzen of door leegstand omdat het niet lukt om een huurder te vinden voor het pand. Bij mankementen aan het huis ben jij als eigenaar degene die de mankementen moet oplossen. Tegenover de risico’s staat de kans op een goed rendement als tegenprestatie.

Het Florijnhuys helpt je graag!

Op zoek naar financieel advies voor je eigen woning of beleggingspand? Bel dan voor meer informatie naar 050 – 211 08 52 of vul ons contactformulier in via onderstaande knop.

× WhatsApp